Asgari ücret ne kadar olacak? 2014

29 Aralık 2013 Pazar

Asgari ücret, 30.12.2013 'de yapılacak son toplantıda belli olacak. Zam oranı yüzde 5+5 olarak öngörülse de hükümetin son bir artışla yüzde 5.5+5.5'e çekeceği öğrenildi. Ocak ayındaki zam 44.2 lira olacak.

Gazetevatan'ın haberine göre; Yeni asgari ücretin geçerli olacağı 1 Ocak tarihine 2 gün kala böylece yeni ücret belirlenmiş olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonun bu güne kadar yaptığı 4 toplantıda taraflar zam oranında bir türlü anlaşamamış, ancak Hükümet yılın iki ayrı döneminde 'yüzde 4.5+4.5' oranında zam teklif etmiş, bunu da en yüksek 'yüzde 5+5'e çıkarmıştı. Ancak işçi tarafı bu oranı da kabul etmedi. Asgari ücretin 'en düşük memur maaşı olan 1.600 liraya çıkarılması' talebinden taviz vermeyen işçi tarafıyla Pazartesi günü de uzlaşma sağlanması beklenmiyor. Ancak karar verilirken uzlaşma aranmayacak. 848 liraya çıkacak.

BAĞ-KUR borçları silinecek mi ?

21 Aralık 2013 Cumartesi

Doğru mudur, değil midir bilinmez ama sosyal güvenlik dünyasının duayenlerinden sayın Şerif Akcan Bağ-Kur’a 24 aydan fazla prim borcu olanların borçlarının silineceğini müjdelemiş okurlarına.

Gerçi Sayın Akcan’ın bu gibi öngörülerinin her zaman tuttuğuna bakarsanız, bu haberi de sağlam kaynaktan almıştır herhalde diye düşünebilirsiniz..

Yani Bağ-Kur’a 24 aydan fazla prim borcu olanların borçlarının silineceğine dair haber de muhtemelen doğrudur diye düşünüyorum.

İşin enteresan tarafı, bırakın SGK Başkanını, sayın Bakanın bile açıklamadığı bu bilgilerin medyaya nasıl sızdırıldığı, bu bilgilerin niye SGK kanadından açıklanmayıp, üçüncü kişilere malzeme yapıldığını anlamak maalesef mümkün değil.
 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One