Sözleşmeli Personelin Kadroya Atanacakları Ünvanları

19 Nisan 2013 Cuma

Sözleşmeli Personelin Kadroya Atanacakları Ünvanları: Kadro verilen sözleşmeli personelin atanacakları memur ünvanları belli oldu. Sözleşmeli personel arasında aynı ünvanlı memur kadrosu varsa bu ünvanlara atanacaklar. Eğer sözleşmeli personelin ünvanı memur ünvanları arasında yoksa Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı görüşü ile atanacakları yeni unvan listesi belirlenmiştir. sözleşmelilerin unvanları arasında memur kadrosu yoksa yada memur kadrosu bulunmuyorsa sözleşmelilerin atanacağı memur kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca müştereken belirlenerek II sayılı liste hazırlanmıştır.

Önemli: sözleşmeli personel pozisyon ünvanı, atanacağı memur kadro unvanı, hizmet sınıfı atanabileceği kadro dercesi unvanı 190 sayılı KHK ye ekli cetvellerde sözleşmeli personel pozisyon unvanıyla aynı unvanlı memur kadrosu bulunan ve bulunmayan Sözleşmelilerin atanacakları memur Kadro listeleri ve cetveline buradan bakınız. 632 sayılı KHK nin uygulanması ile ilgili Bütce Mali Kontrol Genel Müdürlüğü ve Devlet Personel Başkanlığının hazırladığı Rehberi’de buradan indirebilirsiniz.

22 Haziran 2011 tarihli 27972 sayılı resmi gazetede 632 sayılı KHK nin uygulanmasını gösterir tebliğ yayınlanmıştır.

2/6/2011 tarihli ve 632 sayılı “Devlet Memurları Kanununun 4 üncü Maddesinin (B) Fıkrası ile 4924 Sayılı Kanun Uyarınca Sözleşmeli Personel Pozisyonlarında Çalışanların Memur Kadrolarına Atanması Amacıyla Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname'', 4/6/2011 tarihli ve 27954 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Anılan Kanun Hükmünde Kararnameyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa eklenen geçici 37 nci maddede; kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışanlar ile yükseköğretim kurumlarının araştırma geliştirme projelerinde proje süreleriyle sınırlı olarak çalışanlar hariç olmak üzere, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ve 10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı Kanun uyarınca vizelenmiş veya ihdas edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarında 4/6/2011 tarihi itibarıyla çalışmakta olan ve 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıyanlardan otuz gün içinde yazılı olarak başvuranların, pozisyonlarının vizeli olduğu teşkilat ve birimde, bulunduğu pozisyon unvanıyla aynı unvanlı 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde yer alan memur kadrolarına, bulunduğu pozisyon unvanıyla aynı unvanlı memur kadrosu olmaması halinde, anılan Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde yer alan kadro unvanlarıyla sınırlı olmak ve sözleşmeli personel pozisyonlarına ilişkin vize cetvellerindeki nitelikler dikkate alınmak suretiyle Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca müştereken belirlenen memur kadrolarına, 4/6/2011 tarihinden itibaren altmış gün içinde kurumlarınca atanacağı hüküm altına alınmıştır.

657 sayılı Kanunun geçici 37 nci maddesi kapsamına giren sözleşmeli personelden;

1- 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde sözleşmeli personel pozisyon unvanıyla aynı unvanlı memur kadrosuna atanacaklar için bilgi amaçlı olarak (I) sayılı Liste düzenlenmiştir.

2- 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde sözleşmeli personel pozisyon unvanıyla aynı unvanlı memur kadrosu bulunmayanların atanacağı memur kadroları ise anılan maddenin vermiş olduğu yetkiye istinaden Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca müştereken belirlenerek (II) sayılı Listede gösterilmiştir.

Tebliğ olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One