Sigortam Ödeniyor mu ? Yatıyor mu ?

13 Nisan 2013 Cumartesi

Sigortam Ödeniyor mu ? Yatıyor mu ?: Sgk sigortam ödeniyormu sigortam yapılmışmı sigortam başladımı ssk başladımı öğrenmek istiyorum nasıl öğrenirim derseniz TC no ve kimlik bilgileri ile şifresiz buradan yapınız. Bu uygulama yenidir gelen sayfada bilgileri doldurun sorgulama butonuna basın sayfa açılacak buradanda 4 a yı seçin. Yada sigortalı tescil 4 a yı seçiniz bakalım tescil işleminiz yapılmışmı. Sigorta ya bildiriminiz verilmişmi görün.

İsterseniz sorgulamayı buradan kısıtlı tc ve ssk numarası ile yapın. Bu sayfada ise ssk primlerinizi bir ay gecikmeli görebilirsiniz. Örneğin Ocak ayı ssk primlerinizin yatıp yatmadığını şubat ayı sonunda görebilirsiniz. Tc numarası ile sigorta ödenip ödenmediği kontrolü artık sınırsız e devlet şifresi olmadan yapılabilmektedir. Son 6 ay için uyguulamada yukarda verdiğim ikinci linkde bulunmaktadır.  Yeni işe girenler sigortanızın kontrolünü yapamazsınız. Çünkü ödeme ve bildirim çalıştığınız ayı takip eden ayın 23. ünde veriliyor ve yapılıyor. Örneğin 01.01.2011 de işe giren bir kişinin bidirimleri 23.02.2011 e kadar yapılma süresi var işveren son gün 23.02.2011 de bildirimde bulunmuşta olabilir. Dolayısı ile ayın 24. ü ve sonrası yapacağınız sorgulama bir önceki ayı gösterir.

e-devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi ile tüm sgk ssk primlerinizi görebilirsiniz sigortanızın yatıp yatmadığı sorgulamasını yapabilirsiniz. Buradada yukardaki şeklide bir önceki ayı 23 üne kadar göremeyebilirsinz.  Fakat tüm yatan sigortanıza buradan ulaşabilirsiniz.  e-devlet şifresi ile sorgulamayı buradan e devlet şifresi ile sigorta sorgulama ile yapabilirsiniz.

Bir işe başladığınızda işveren istisnalar hariç işe başlamadan önce sizin işe giriş bildirgenizi vermek zorundadır. Sigorta primlerinizide çalıştığınız ayı takip eden ayda aylık prim hizmet belgesi ile yatırmak zorundadır. Siz sigortanızın ödenip ödenmediğini yatıp yatmadığını nasıl öğrenirsiniz ve nasıl sorgularsınız.  SGK yeni bir uygulama başlattı. T.c kimlik numarası veya sigorta sicil numarası le son 6 aylık adınıza ödenen ssk sigorta primlerinizi sorgulayabilirsiniz.

4 yorum

  1. 1995 bir fabrikada 1 hafta calistim sigortam girisim baslamismidir acaba..

    YanıtlaSil
  2. e-devlet 'e giriş yapıp sorgulama ekranından kontrol edip. eğer prim ödenmiş ise sigortanız 1995 'de başlamıştır.

    YanıtlaSil
  3. OSMAN YILMAZER22 Kasım 2013 03:48

    SIGORTAM YAPILIYORMU MERAK EDIYORUM YAPMADILAR DIYE BILIYORUM 5 AY OLDU

    YanıtlaSil
  4. ben bir şirkette çalışıyorum aylıklı ama benım sikortamı tam yatırmıyorlar 15 20 18 kafalarına göre yatırıyorlar çocuk parası vermıyorlar bu inşaat şentiyesinde herkezinkini aynen yatırılıyor yemiyecilerinde aynen benim haberim olmadan giriş çıkış yapıyorlar ne yapmam gerekli bana yardımcı olun

    YanıtlaSil

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One