Emeklilikte Yaş Müjdesi

23 Nisan 2013 Salı

Emeklilikte Yaş Müjdesi: Emeklilik Erken hastane bedava Emeklilik için yaşa takılanlara bir müjde daha geldi. Yaşı beklemeden daha düşük maaşla erken emekli olacakların sağlık giderlerini de "Sosyal Güvenlik Kurumu" (SGK) karşılayacak.


Emeklilik için prim günü ve yıl şartlarını tamamlayıp yaşı bekleyen 5 milyon kişi büyük bir heyecan içerisine girdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in talimatının ardından harekete geçen bürokratlar, bu kişilerin mağduriyetini gidermeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Üzerinde durulan en önemli formül, bu kişilerin daha düşük maaşla erken emekli olunması. Bu şekilde daha düşük de olsa emekli maaşına kavuşacak olan kişiler, böylece sağlıktan da yararlanacak.

PRIM ÖDEMEYECEK;
Çünkü yaşı bekleyenlerin, çalışmıyorlarsa veya eşi yada çocuğunun sağlık yardımından yararlanamıyorsa , gelir testi yaptırarak genel sağlık sigortası primi ödemesi gerekiyor. Bu kişiler , erken emekli olunca genel sağlık sigortası primi ödemesine gerek kalmadan , yeniden sağlık şemsiyesine kavuşacak. Sağlık giderleri , çalıştıkları dönemlerde olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacak. Kısaca emeklilerin faydalandığı tüm haklardan da yararlanabilecek. Yaklaşık 5 milyon kişi, yapılan çalışmanın tamamlanarak hayata geçirilmesini bekliyor. Yaşı bekleyenlere daha düşük maaşla erken emeklilik getirilmesi halinde, şartların nasıl olacağını merak ediyor. Avrupa'daki örneklerde normal yaşından önce emekli olacaklara yüzde 10-20 arası iskonto ile maaş ödeniyor.

KADINLARDA ERKEN EMEKLILIK BEKLIYOR;
Çalışan kadınları çocukla barıştırmak ve kadın isdihdamının teşvik edilmesi için de çalışmalar hızlandırıldı. Bakan Çelik , şuan 1 çocuk doğuran kadına 2,2 çocuk doğurana da 4 yıl prim borçlanması hakkı bulunduğunu hatırlatarak , "2 çocuk , 3 çocuğa çıkabilir" demişti.

Kaynak: Takvim Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One