Bağkur Borç Sorgulama Bağkur Prim Borcu Sorgulama

13 Nisan 2013 Cumartesi

Bağkur borcu sorgulama ödeme borç durumu 6111 yapılandırma bağkur borç durumu ve ödeme bilgileri ve kredi kartı ile nasıl bağkur prim borcu nasıl deniri anlatacağım. Öncelikle 6111 sayılı Torba kanunla bağkur borçları yapılandırıldı. Bu borcu 2 kere aksatmanız halinde yapılandırmanız yanıyor. 6111 sayılı borç yapılandırma ile bağkur borç durumunuzu ödemeleri nasıl takip edeceksiniz. Hemen bir bilgi verelim. Bağkur borcu sorgulama ile 4-b borcu sorgulama aynı şeydir. Bağkurlular 5510 sayılı Kanunun 4 – b maddesinde tanımlandığı için bağkur yerine sık sık 4 b ile karşıya geleceksiniz.

Sizde bağkur prim borcumu öğrenmek istiyorum 6111 sayılı yasaya göre bağkur yapılandırma borcumu sorgulamak ve ödemelerimi görmek istiyorum diyorsanız başlıklar halinde açıklamalar bağkur borcu servisi sitesi sayfası kredi kartı ile ödeme sayfası bilgileri aşağıdadır.

e-devlet şifresi ile Bağkur borcu sorgulama sayfası ve sitesi

Bağkura olan borcunuzu SGK sitesi üzerinden yapamıyorsunuz e-devlet kapısı üzerinden borcu öğrenebilirsiniz. Bağkur borcu sorgulama ekranına ulaşmak ve 4-B Bağkur Borç Durumunu görmek için buraya dokunun

Aşağıda tüm bağkur sorgulama bilgileri bulunmaktadır.

Bağkur Gün Dökümü İçin Buraya Dokunun

Banka ve Adres Değişikliği İçin Buraya Dokunun

Bağkur Borcu İçin Buraya Dokunun

Emekli Aylığı İçin Buraya Dokunun

Aylıklardan Kesinti İçin Buraya Dokunun

Hak Sahipliği İçin Buraya Dokunun

Hizmet dökümü İçin Buraya Dokunun

Müstahaklık İçin Buraya Dokunun

BAĞKUR 4 B Tescil Kaydı İçin Buraya Dokunun

İşgöremezlik İçin Buraya Dokunun

Prim miktarları İçin Buraya Dokunun

e-devlet şifresi ile bağkur borcu ödemeleri ve 6111 bağkur yapılandırma borç ödeme dökümlerini görme.

bağkura yaptığınız ödemeleri ve ödeme dökümlerini ve 6111 sayılı Kanun ile yapılandırılan borçtan ne kadarını ödediğinizi görmek için buraya dokunun

edevlet kapısından bağkur borç sorgulamasını nasıl yapacaksınız.

öncelikle yukarıda verdiğim iki sayfaya gidin henüz kimliğinizi doğrulamadınız yazısı altında kimliğimi şimdi doğrulamaya basın sonraki aşamada e devlet şifresine tıklayın son olarak şifre ve tc kimlik no ile giriş yapın seçtiğiniz sorgulama otomatik ekrana gelecektir.

6111 sayılı torba kanundaki bağkur borç yapılandırmaya göre bağkur borcu sorgulama ve kredi kartı ile borç ödeme servisi

Ziraat bankası ile sgk ‘nın ortak çalışması sonucu bağkur borcunun kredi kartı ile ödenmesini sağlayan yeni bir sayfa hazırlanmıştır. Bu sayfaya ulaşmak içinhttp://www.sgk.gov.tr/diger_uygulamalar/kredi_karti_prim_odeme/index.html en altta bulunan Kredi Kartı ile Prim Ödeme Uygulamasına girmek için tıklayınız kısmını tıklayın. Uzun şerit şeklinde yazan doğrudan uygulamaya basın .Sayfanın en üstünde 3 tane kurum yer almakta Bağkuru seçin .Yeni gelen ekranda ödeme tipi olarak yine bağkuru seçin . yan tarafta seçiniz yazısını tıkladığınızda bağkur borç çeşitleri gelecektir ve aşağıdaki listeyi göreceksiniz

Bağkur askerlik borçlanması

Emekliler için bağkur sosyal güvenlik destek primi ödemesi

6111 sayılı Torba Kanuna göre yapılandırılan bağkur borcu ödeme

Ek 19.maddesine göre bağkur prim tahsilatı yapılandırma borcu

17.maddeye göre bağkur prim tahsilatı yapılandırması

Bağkur hizmet ihyası borcu toptan ödeme

durumunuza uygun şıkkı işaretleyin . (bu borçların açıklaması aşağıdadır ) Daha sonra Bağkur sicil numaranız istenecektir.Sicil numaranızıda yazdığınızda bağkur borçlarınız gelecektir. Ödeme miktarlarını yazarak kredi kartı ile borcunuzu ödeyebilirsiniz. Unutmayın Kredi kartı ile yapılan bu ödemelerde banka tarafından %1 komisyon alınacaktır.

Bağkur borcu durumları ve bağkur borcuna neden olan prim çeşitleri ile ilgili açıklama

-Aylık Prim Tahsilatı: Geçmiş Ve Cari Döneme Ait Olup Ödenmemiş Prim Tutarları, Gecikme Zammı Ve Gecikme Cezası Borçlarının Ödenebildiği Alandır (Bağ- Kur İsteğe Bağlı Ve 2926 Sayılı Kanun Kapsamındaki (Bağ-Kur Tarım) Sigortalıların Primleri De Bu Seçenekten Ödenir.)

- Ek/19 Md.’Ye Göre Prim Tahsilatı Yapılandırma (5458Kan.):  1479 Sayılı Kanunun Ek 19 Uncu Maddesi Gereğince 5510 Sayılı Kanun Yürürlüğe Girmeden Önceye Ait Sigortalılığın Durdurulması İle İlgili Uygulamanın Yeniden Sigortalılık Olarak Değerlendirilmesi İçin Yapılması Gereken Ödeme Tutarının Ödenebildiği Alandır.

- Sosyal Güvenlik Destek Primi:  5510 Sayılı Kanunun Yürürlüğe Girmesinden Önce 02/08/2003 Tarihi İle 30/09/2008 Tarihleri Arasında Bağ -Kur Dışında Ki Sosyal Güvenlik Kuruluşlarından Aylık Alanlardan Esnaf Ve Sanatkarlar Gibi Kendi Adına Ve Hesabına Bağımsız Çalışması Olanların, Ödeyecekleri Sosyal Güvenlik Destek Primlerinin Ödenebildiği Alandır.

- Hizmet İhyası (Toptan Ödeme): Bağ-Kur Kapsamında Çalışırken İşten Ayrılan Fakat Malullük Veya Yaşlılık Aylığı Bağlanmasına Hak Kazanamayan Sigortalılardan Bu Sürelere İlişkin Primlerini Toptan Ödeme Olarak Geri Almış Olanlardan Bu Sürelere İlişkin Sigortalılık Sürelerini Yeniden Kazanmak İsteyenlere, Ödemeleri Gereken Ve Kurumca Yazılı Olarak Tebliğ Edilen Tutarın Ödenebildiği Alandır.

- 17 Md.’Ye Göre Prim Tahsilatı Yapılandırma (5510 Kanun): 5510 Sayılı Kanunun Geçici 17 Nci Maddesi Gereğince Sigortalılığın Durdurulması İle İlgili Uygulamanın, Yeniden Sigortalılık Olarak Değerlendirilmesi İçin Yapılması Gereken Ödeme Tutarının Ödenebildiği Alandır.

- Askerlik Borçlanması: 4-1/B Bağkur Kapsamında Sigortalıların, Askerlik Borçlanma Tutarının Ödenebildiği Alandır.

6111 sayılı Torba Kanuna göre bağkur yapılandırma borçları

Yanlış aramalar bakur borç öğrenme sorgulama bakur borcu bagkur borcu bakkur borcu bağkur borçu bakkur borçu bakur borcu bağkur borcu bağkur borç sorgulama bağkur bakkur.gov.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

En Çok Okunanlar

Etiket Bulutu

Sidebar One